tiistai 1. helmikuuta 2011

Urheiluseuratoiminnassa voi menestyä toimimalla aidosti!

MENESTYKSEEN 3 VUODEN SOPIMUKSILLA

Kokemukseni mukaan urheilusponsorimyynnissä menestyy, jos pitää tekemisen ”tapissa” ja toimii asiakkaan mielestä oikealla tavalla - aidosti! Esittää ja kertoo asiat niin kuin asiakas haluaa, ei siten kuin oma sisäinen tahto huutaa toimimaan. Liian monessa urheiluseurassa otetaan provisiopalkkainen myyjä ”luukuttamaan” mainosmyyntiä selkä seinää vasten. Myyjän on pakko saada heti kauppaa, jotta pystyy toimimaan edes kuukauden. Seurajohdon tulisi syvällisesti ymmärtää, että tämä härkämäinen puskeminen (push marketing) ei ole sitä mitä asiakas haluaa nähdä ja kuulla.

Asiakas, yritysjohtaja odottaa aitoa vuorovaikutteista suhdetta, jossa hänen yrityksestä, työntekijöistä, asiakkasta ja yhteistyökumppaneista ollaan kiinnostuneita. Joskus muinoin kauan sitten yhteistyö sanalla oli sisältöä ja merkitystä. Jotta pääsee heikoilta jäiltä kovalle maalle urheilumarkkinoinnissa, tulee välittämästi lopettaa ongelmasta toiseen juokseminen. Tämä tapahtuu kaikkein nopeimmin ottamalla kertamyyntioikeudet tekijöiltä pois jokaiselta! 

Kaikki myytävä tavara, kuten kentänlaitamainokset, peliasumainokset, kausiohjelmat, ilmoitukset ja tapahtumat tuotteistetaan ja niitä myydään ainoastaan yhteistyösopimuksiin perustuen kolmivuotisilla sopimuksilla. Pakko on kova kouluttaja. Mutta sen avulla, näin toimimalla saadaan kolme kauppaa yhden kustannuksilla. Tehty työ alkaa vääjäämättä tuottaa tulosta. Urheiluseuran ohut kassa alkaa paisua ja perälauta lopettaa vuotamasta. Nopeita pikavoittoja ei voi tehdä. Toiminta siirtyy aitoon vuorovaikuttamiseen. 

Jos urheiluseura täyttää kohta pyöreitä vuosia 10, 20 tai 30 vuotta. Tämä tulisi kertoa asiakkaille. Kertoa hyödyt ja edut yhteistyöstä. Huolehtia, että urheiluseuraa, sen tuotteita on helppo ostaa. Tuotteet on hinnoiteltu selkeästi, ostajan mielestä ymmärrettävästi. Asiakkaat muuttuvat yhteistyösopimuksilla sponsoreiksi ja tekeminen on aitoa vuorovaikutusta – kolmen vuoden sopimuksilla! Northern Lights Oulu täyttää 30 vuotta 2012. Urheiluseuran toiminta on hyvällä pohjalla, poikkeuksellisesti velaton. Edustusjoukkue pelaa Vaahteraliigassa Suomen ylimmällä sarjatasolla 2011. Euroopan mestaruuksia saavuttanut Cheerleaders toiminta, juniorit ja weteraanit porskuttavat niin ikään vahvasti kohti juhlavuotta. Yhteistyösopimuksia tehdään syystäkin, kiihtyvään tahtiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti